Hei mikkeliläinen lentopallokansa!

Viime viikonloppuna saatiin lentopallokausi vihdoin ja viimein pakettiin turnauksien osalta, kun Passarien C-juniorit kävivät aluemestaruuslopputurnauksessa kahden joukkueen voimin Liperissä. Tuliaisiksi Pohjois-Karjalasta tarttuikin hienosti aluemestaruushopeaa. Hyvä likat!

Sisälentopallokauden päätöksen kunniaksi teenkin oman yhteenvetoni menneestä kaudesta, omasta näkökulmastani. Eli tosissaan, liityin syyskuussa C2- ja B-tyttöjen valmennusryhmään Lassen houkuttelemana. Lasse kuvasi rekrytointiprosessia helpoksi ja vaivattomaksi (neljä kuukautta viestien vaihtoa ja heti tärppäsi). Tytöt ottivat minut hyvin vastaan, kiitos siitä heille. Ensimmäiset viikot menivät hieman sivusta seuraajana ja uuden opetteluna. Lokakuussa päädyttiin Lassen kanssa sellaiseen järjestelyyn, että otan vastuulleni B-tyttöjen harjoittelun ja peluuttamisen. Pakko myöntää, että hieman saattoi jännittää ottaa tämä joukkue vastuulleni, mutta tais meillä ihan hyvin mennä, vai mitä likat? No jottei tämä oma ”debyyttikausi” tyttöjunioreiden valmentajana menisi liian tylsäksi, hyppäsin marraskuun vaihteessa sitten myös edustuksen valmennusryhmään Iston apukäsiksi. 3 kuukautta ja 3 eri joukkuetta. Pelottava tahti. No siitä se elo sitten ”tasaantui”. Vaan viidet treenit arkisin, vuorotyö ja viikonloput B:n turnauksissa ja edustuksen peleissä. Aikamoinen soppa. Mutta pakko myöntää, että loppujen lopuksi siitä tuli aika maukas soppa! No kyllähän nuo vanhat konnat joustivat ja pääsi nuori poika välillä huilaamaankin. Kiitos Lasse. Kiitos Isto. Kiitos myös siitä, että sain teiltä molemmilta oppia valmentamiseen liittyen.

Näiden kahden ansiosta uskalsinkin lähteä kohti seuraavaa haastetta. Edustusjoukkueen päävalmentajan roolia. Mutta siitä varmaan toisella kerralla hieman enemmän. Vielä kevättervehdyksen lopuksi haluaisin nostaa yhden asian esille, minkä jälkeen voidaan siirtää ajatuksia jo biitsikentille, Power Cupiin ja ensi kauteen. Kaikista antoisinta valmentajan roolissa oli seurata, kuinka valtavan isoja kehitysaskeleita juniorit ottivat kauden aikana kaikissa ikäryhmissä. Tuntuu etuoikeutetulta, että olen päässyt seuraamaan niin c-, b- kuin d-ikäistenkin harjoituksia ja siinä sivussa seuraamaan junioreiden kehitystä. Ja pakko myöntää, että kyllä meillä Passareissa tehdään loistavaa juniorityötä. Ihan oikeasti. Siitä kertoo d-tyttöjen aluemestaruuskulta, c-tyttöjen aluemestaruushopea ja b-tyttöjen aluemestaruushopea. Varsin hyvin näin 50 tyttöpelaajan seuralta.

Lopuksi haluaisinkin kiittää kaikkia, ja nimenomaan KAIKKIA. Kiitos kaikille valmentajille! Mahdollistatte tytöille laadukkaat mahdollisuudet harjoitella ja mahdollisuuden kehittyä. Kiitos kaikille taustajoukoille, vanhemmille ja huoltajille! Teette valtavan hienoa työtä, joilla mahdollistetaan seuran toiminta ja mahdollistetaan nuorille ja lapsille harrastamisen mahdollisuus. Kiitos edustuksen pelaajille! Pelaamisen ja omistautumisen lisäksi toimitte junioreiden roolimallina ja esimerkin näyttäjinä. Ja erityisen suuri kiitos kuuluu KAIKILLE JUNIORIPELAAJILLE! Teidän halunne harrastaa, nauttia ja kehittyä eteenpäin on suurin kiitos meille seurassa toimijoille. Toivottavasti mahdollisimman moni jatkaa vielä tätä hienoa harrastusta ensi kaudellakin! Nyt sitten ajatukset kohti Imatran Power Cupia. Toivottavasti ensi kaudella mahdollisimman monen kanssa törmätään harjoituksissa, turnauksissa ja peleissä.

Hyvää kesänodotusta, ikimuistoista Power Cupia ja vähäsateisia biitsikelejä toivottaa edustuksen päävalmentaja Jonne Väisänen

#yykaakooPASSARIT

@photographyhuttunen
Kategoriat: Uncategorized