Lapin urheiluopistolla Rovaniemellä oli melkoinen otteluruuhka viikonvaihteessa 15.-17.9.

Koko turnauksen toiseksi tehokkain pelaaja tehtyjen pisteiden valossa (54) oli tulevalla kaudella Passareiden B1-joukkueessa ja naisten edustusjoukkueessa pelaava yleispelaaja Rosaliina Mattila. Turnauksen päätteeksi pronssimitalin Etelä 1:n riveissä kaulaan saanut mäntyharjulainen Mattila valittiin myös turnauksen All Stars-kentälliseen. Etelä 2-joukkueen riveissä nähtiin puolestaan pian alkavalla kaudella Passareiden C-Black joukkuetta edustava Nelli Kohonen.

Passareiden Rosaliina Mattila

Passareista Idän alueen C-tyttöjen 1-joukkueessa pelasivat passari Liina Roponen, hakkuri Sandra Murtonen, keskitorjujat Vilma Rahikainen ja Siiri Maaranen sekä liberona Neea Mäntyvaara. Joukkue sijoittui turnauksessa lopulta kuudenneksi. Lauantai-illan kuolemanpelissä eli puolivälierässä Itä 1:n kohtalona oli hävitä turnauksessa toiseksi sijoittuneelle Länsi 1:lle lukemin 2-0 (25-23, 25-19). Mikkeliläisistä pirteimmin ykkösjoukkueessa esiintyi tunauksen aikana Vilma Rahikainen, joka oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja 18 pisteellä.

Itä 2-joukkueessa Passareista mukaan valittiin yleispelaaja Linda Laatikainen ja hakkuri Sara Ursin. Joukkueen kohtalona oli jäädä turnauksessa jumbosijalle eli kymmenenneksi. Nuorempi C-ikäinen Laatikainen oli joukkueensa tehokkain 20 pisteellä ja koko turnauksen toiseksi tehokkain kakkosjoukkueiden pelaaja eräkohtaisessa pistevertailussa.

C-ikäisten alue-SM on ensimmäinen turnaus, jossa pelaajien edesottamuksia rekisteröidään maajoukkueen puolesta. Menossa mukana nähtiin useita pelaajatarkkailijoita, myös Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja, sveitsiläinen Nikolas Buser.

Tiesitkö?

  • Suomi on jaettu lentopallossa viiteen osaan: Etelään, Lounaaseen, Länteen, Pohjoiseen ja Itään.
  • Idän alueella pelaajat leiritetään viikonlopun mittaisilla harjoitusrupeamilla kahteen otteeseen.
  • Massa- ja valintaleirin perusteella Itä-Suomen aluetta pääsee vuosittain edustamaan yhteensä 24 pelaajaa ykkös- ja kakkosjoukkueissa, niin pojissa kuin tytöissä.
  • Kaikkiaan alue-SM –turnaukseen osallistuu 10 joukkuetta, kaksi joka alueelta.
  • Aluejoukkuetoiminta kattaa C- ja B-ikäluokat.
Kategoriat: Ottelut

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *